E-mailmarketing op maat

Nieuwsbrieven

Als één van de oudste online marketingkanalen is e-mailmarketing nog steeds het kanaal met de hoogste ROI. Bij een juiste implementatie van een e-mailsysteem kan het zorgen voor een grote omzet driver voor online aankopen en andere. Respondenten geven aan zich speciaal voor nieuwsbrieven in te schrijven om aanbiedingen en informatie te ontvangen. (Bron Custora)

Spreek je doelgroep aan in een gepersonaliseerde en geautomatiseerde mailing. Afgezien van de personalisatie (“Beste Frank”) is de inhoud gevuld met inhoud voor meerdere doelgroepen. Hieruit moet een ontvanger dan nog zelf zijn nieuws gaan halen. Bij een optimalisatie hiervan kan je de juiste nieuwsbrief linken aan de juiste ontvanger.

Naast de inhoud en invulling is ook de layout, het verzendmoment en het onderwerp van groot belang. Rekening houden met belangrijke details zoals personalisatie en voorgaande items kunnen er dus voor zorgen dat uw CTR (click trough rate) voldoende hoog is en kan je traffic naar je website gaan verzorgen.

Klanten database

Het lijkt zo eenvoudig, een database kopen met enkele duizenden gegevens in verwerkt. Een onderwerp verzinnen waarover een mailing kan worden uitgestuurd en klaar is kees. Echter is het véél beter om organisch bereikte emailadressen te gebruiken. Ongevraagde emails zijn uiteraard spam en spam zal de reputatie van uw bedrijf enorme schade aanbrengen.

Timing

Dankzij de vele mogelijkheden tot meten is er geweten op welke tijdstippen het versturen van een mailing het meest interessant is. Dat tijdstip is afhankelijk van uw doelgroep, u wil natuurlijk uw mailing versturen wanneer zoveel mogelijk bereik van uw doelgroep achter hun pc zit. Zo zorgt u ervoor dat uw e-mail niet tussen de vele ongelezen mails valt van een maandagochtend na het weekend.

Frequentie

Wanneer u bepaalt om een mailcampagne te organiseren dan doet u dit best op regelmatige basis. Wat die regelmaat is die bepaalt u zelf, of deze nu wekelijks, tweewekelijks of maandelijks is maakt op zich niet zo heel veel uit. Belangrijker is dat u zich aan die regelmaat houdt zodat uw bereik zich erop kan instellen.